ACG Nyström förvärvar Texmac!
Cirkeln är Sluten

1 september 2022 går ACG Nyström AB in som ägare av Texmac AB. 
Både Lars Gustafsson och Claes Bengtsson kommer jobba kvar för ACG Nyström. Till en början kommer Lars och Claes vara kvar i Gällstad och inom ett halvår kommer de vara stationerade på huvudkontoret i Borås.

Lars Gustafsson och Claes Bengtsson har båda tidigare varit anställda hos ACG Nyström, Lars började jobba på ACG Nyström´s kontor i Ulricehamn 1980 och Claes 1987.

År 1990 köpte Claes, Lars och Göran 48 % av enheten i Ulricehamn och 2005 köpte de loss resterande 52 % i bolaget Symaskinservice som det då hette. 2014 gick Göran Arvidsson i pension och sedan dess har Lars och Claes drivit verksamheten själva, samtidigt bytte företaget namn till Texmac AB.

Lars Gustafsson delägare Texmac:
– Som 18-åring började jag på ACG Nyström och har sedan dess stannat kvar i branschen. Det som drivit mig under alla år är den fantastiska utvecklingen som jag fått vara med om samt kontakten med alla kunder och leverantörer.

Nu går jag in i en ny epok med öppna ögon mot en spännande framtid, jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med kunder och leverantörer.

Claes Bengtsson delägare Texmac:
– Jag började i Branschen som 20 åring på företaget Top Print AB i Svenljunga som tekniker där jag jobbade fram till 1987 då jag blev anställd på ACG Nyströms kontor i Ulricehamn. Jag var anställd där tills 1990 då jag var med och startade Symaskinservice AB. Jag ser fram emot att återigen ansluta till ACG Nyström AB och med det få en större organisation bakom mig.

Thomas Arvidsson CEO ACG Nyström AB:
– Lars, Claes och Göran lade grunden för var jag är idag, då jag redan som 8-9-åring sprang runt bland industrisymaskinerna i Ulricehamn och senare i Gällstad. Jag började tidigt min bana på Symaskinservice (Texmac) och 2014 fick jag erbjudande om att börja på ACG Nyström.

Både Lars och Claes har en unik kompetens efter alla år i branschen vilken kommer göra oss på ACG Nyström ännu starkare på marknaden. Jag tycker det ska bli oerhört roligt att jobba med Claes och Lars igen.

Reimar Westerlind ägare ACG Gruppen:
– Det här var den stora presenten till vårt 100-årsjubileum – att få tillbaka Lars och Claes i företaget. De har kunskap, erfarenhet och vilja. Det säger ingen nej till. Jag är mycket nöjd och belåten. De är välkomna in i gänget igen.

ACG Nyström AB är ett internationellt företag som marknadsför avancerad utrustning, system och kunskap till den tillverkande industrin. Vi tillför värde i hela den textila processen, från produktutveckling, teknisk design och tillskärning till sammanfogning med sömnad och andra tekniker samt förädling med hjälp av brodyr och textiltryck. Kort och gott, vi hjälper våra kunder att bli bättre och mer konkurrenskraftiga i hela den textila utvecklings-/produktionsprocessen. 

I september 2020 blev ACG Fyrtal AB en del av ACG Nyström AB och vi utökade då vårt sortiment med högkvalitativa lösningar för märkning, identifieringslösningar för skyltar, dekaler och olika typer av hårda produkter både för konsument och industri, samt med vår unika 3sixty flaskprinter. 

Vi arbetar uteslutande med världsledande varumärken som delar vår vision om att erbjuda banbrytande teknik med en service som överträffar våra kunders förväntan. 

Texmac AB är ett fullserviceföretag inom textilindustrin. 

Vår kunskap är uppbygd under snart 40 år i branchen. Vi jobbar med alla förekommande processer i dagens moderna textilindustri. Vi har kunder som tillverkar skyddsutrustning, möbler, kapell, bilinredning, trikå, segel, markiser solskydd, gardiner, spännband, filter, båtkapell, läderprodukter och sängar. Vi ser även en liten ökning i tillverkningen av kläder igen. 

Vår affärsidé är att erbjuda kunden allt under samma tak. Hos oss får du hjälp att hitta de bästa maskinerna för just dina behov.